Jump to content
We promise no intrusive ads, Please help keep the community alive
Consider supporting us by disabling your ad blocker / add to whitelist / purchasing VIP.

TDU2VPE Release


binbow
 Share

Recommended Posts

Posted (edited)

 

47 minutes ago, notgege said:

yep is all good, but when i add the car to the dealer and i go into the game the car is not there and idk why

Can you tell me which ID was assigned to camera, car and ik? And which shop did you try to put it in? I also want to experiment. 

Edited by binbow
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, binbow said:

 

Can you tell me which ID was assigned to camera, car and ik? And which shop did you try to put it in? I also want to experiment. 

373 373 373 Ford Escort Rs Cosworth, i try the u.s. Cars (north) in ibiza         i already try to replace a car or another shop but it doesn't work (sorry for my bad english)

Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)
12 hours ago, notgege said:

373 373 373 Ford Escort Rs Cosworth, i try the u.s. Cars (north) in ibiza         i already try to replace a car or another shop but it doesn't work (sorry for my bad english)

Is there a file named "Escort_RS_Cosworth.bnk" in the folder "\Euro\Bnk\vehicules\high"?
At least, without this file, the car body will be transparent, so you can't see it even if you put it in the shop.
The filename of the mod you got is probably a filename for a different vehicle and it is necessary to rename it to the one above by yourself. 

You don't have to worry about "Bad English". I also always rely on Dr. Google for my english. 😅

-- edit --

I confirmed that if you assign the file name properly and put the file in the appropriate folder, it will be displayed properly at the dealer's store.
The attached image is the Ford_RS200_Evolution_Group_B published by StarGT applied to ID373 and placed in U.S. Cars (south).

 

 

2021-03-23.jpg

ID373.jpg

Edited by binbow
Added experimental results
Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, binbow said:

Is there a file named "Escort_RS_Cosworth.bnk" in the folder "\Euro\Bnk\vehicules\high"?
At least, without this file, the car body will be transparent, so you can't see it even if you put it in the shop.
The filename of the mod you got is probably a filename for a different vehicle and it is necessary to rename it to the one above by yourself. 

You don't have to worry about "Bad English". I also always rely on Dr. Google for my english. 😅

-- edit --

I confirmed that if you assign the file name properly and put the file in the appropriate folder, it will be displayed properly at the dealer's store.
The attached image is the Ford_RS200_Evolution_Group_B published by StarGT applied to ID373 and placed in U.S. Cars (south).

 

 

2021-03-23.jpg

ID373.jpg

so i go to verify if the file exist and nope it doesn't, but not only the ford escort rs, but all the unreleased cars, so i have to reinstall patch 0.4 and serenity pack 1.73, 1.80 and 1.85?

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, notgege said:

so i go to verify if the file exist and nope it doesn't, but not only the ford escort rs, but all the unreleased cars, so i have to reinstall patch 0.4 and serenity pack 1.73, 1.80 and 1.85?

If you have the files for the vehicle you want to use, that should be fine. There is no need to reinstall up0.4 or auto pack 1.xx. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
3 hours ago, romebuzz said:

this program wont open it sits in my task manager

Which version are you using? You can see the version number by right-clicking on the application name in Task Manager.
What kind of environment are you using?
Perhaps it doesn't support virtual desktops and multiple displays properly. 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
9 hours ago, SerkanKaratepe said:

Im also receiving this message:

Access violation at address 00856FB4 in module 'TDU2VPE.exe'. Read of address 00C46030.

Where I'm doing wrong?

Most of these error messages are from Windows systems, and it is difficult for the program to know the exact cause of the error.
In many cases, it is often due to trying to load unsupported db_data.
tdu2vpe can only handle db_data in v0.34 build 16. 

Link to comment
Share on other sites

is there any way to edit the car torque? i wanted to make a high rpm car but the car loses power at original car's rpm, changing the horsepower and torque @rpm didn't do anything for me.

For example:

I want to increase the CCXR rpm to 8500 from 7200, but it loses power as soon as it reach 7200 in the game.

it's like those .btrq files in TDU1 where you can modify the torque to reach higher rpm.

Link to comment
Share on other sites

21 hours ago, ussbreaker said:

is there any way to edit the car torque? i wanted to make a high rpm car but the car loses power at original car's rpm, changing the horsepower and torque @rpm didn't do anything for me.

For example:

I want to increase the CCXR rpm to 8500 from 7200, but it loses power as soon as it reach 7200 in the game.

it's like those .btrq files in TDU1 where you can modify the torque to reach higher rpm.

Let me know which car-id vehicle is the problem occurring in? 

Link to comment
Share on other sites

21 hours ago, ussbreaker said:

I want to increase the CCXR rpm to 8500 from 7200, but it loses power as soon as it reach 7200 in the game.

Have you tuned the gearbox? If not, then look at its tabs, you will see everything there yourself!

The maximum engine speed (max rpm) is closely related to the gearbox configuration! As in general, all settings are very closely related to each other! 😉 

Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, binbow said:

Let me know which car-id vehicle is the problem occurring in? 

I think It's not a problem? all cars have this issue where if i change the max rpm it became powerless when going beyond it's original max rpm

 

4 hours ago, Adm-RAL said:

Have you tuned the gearbox? If not, then look at its tabs, you will see everything there yourself!

The maximum engine speed (max rpm) is closely related to the gearbox configuration! As in general, all settings are very closely related to each other! 😉 

yes, i've changed and edited the gearbox but it has no effect on the power.

 

here, i post a video what it looks like in game.

https://www.reddit.com/user/Aerostorm90/comments/nlascl/the_issue/

Link to comment
Share on other sites

Yes, there is a problem. Now I tested it at home.
There is no solution yet. I'll figure it out later.
I have set up 250 different cars and motorcycles in my game, but I have never encountered this problem. I was even interested... )))
However, I am sure that the problem is not with the VPE! There's either something in the game engine or in the machine settings.

Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)

I tried some experiments. 
Data related to engine's r.p.m is also written in the sound file and HUD file for each vehicle. If you increase the maximum r.p.m of the vehicle, you need to change those data as well. If you do not change those data, the engine r.p.m. will increase but the frequency of the engine sound will be heard constantly, and the tachometer will not move beyond a certain angle. In that case, it will be recognized as the r.p.m of engine is constant.
The way to avoid the above phenomenon, it is better to find a vehicle with a maximum r.p.m that is greater than or close to the r.p.m you trying to change, and modify the HUD file and sound elements in sound files to use it.
The attached image is from an experiment using the Areal Atom 300 Supercharged file. I have uploaded the video here. In this video, I haven't changed the sound elements yet, so the engine sound remains Areal Atom 300 Supercharged. 

In addition, there seems to be a mysterious phenomenon around 7189 rpm that "the r.p.m does not increase even if step on the pedal". I will investigate this separately. 

tduck upload.png

Edited by binbow
Link to comment
Share on other sites

I experimented with this too. I changed the files from Ferrari Enzo or 458, but all the same, at a set of revolutions over about 7500, there is some kind of braking of the engine speed.
Moreover, I uploaded the Ferrari profile to Königgseg. And all the same there is a braking of a set of revolutions. And in Ferrari this braking is not. It's all strange. 🙂

Edited by Adm-RAL
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Please help tdu2vpe keeps saying (out of memory) I tried to reset to the original db data but it didn't work and all car brands and my settings  are not appearing, what should I do to fix it.

Annotation 2021-06-15 1.jpg

Annotation 2021-06-15 131128.jpg

Edited by raedsyr1
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, raedsyr1 said:

Please help tdu2vpe keeps saying (out of memory) I tried to reset to the original db data but it didn't work and all car brands and my settings  are not appearing, what should I do to fix it.

Which version of TDU2 are you using? Tdu2vpe can handle the following versions of tdu2. Please confirm.
 - tdu2 v034 build16 and
 - Tdu2 with unofficial patch 0.4 applied.
 - If you apply audopack, you should probably be able to handle it.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




×
×
  • Create New...